Het nieuwe managen?

Gepubliceerd door Alyanna Bijlsma op 13 februari 2020

Als teams de zaken zelf gaan regelen verandert de rol van de leidinggevende (manager). In een onderzoek onder leidinggevenden die vanuit hun organisatie de opdracht kregen om hun teams meer zelf aan het roer te laten kwam naar voren wat er dan volgens henzelf dan precies verandert. Waar de zelforganiserende teams in hun zoektocht worden begeleid door een teamcoach, kunnen ook teammanagers in het aanleren van deze “nieuwe” vaardigheden wel wat ondersteuning gebruiken. 

Dat kan in de vorm van trainingen en workshops op maat, maar ook door coaching in de nieuwe rol, zowel individueel als in MT-verband. En aangezien de wereld groter is dan je eigen organisatie, valt er ook veel voor te zeggen om managers online en offline met elkaar in contact te brengen. Zo ontstaat een lerend actief netwerk en kunnen ze bij elkaar in de keuken kijken. 

Wat zeggen de managers zelf dat ze hebben moeten leren?
Wat zeggen de managers zelf dat ze hebben moeten leren?

De infographic bij dit artikel is op deze wijze ontstaan! Voor mensen die van een bewegend verhaal houden is er ook nog hieronder een YouTube filmpje waarin David Marquet op gevatte wijze uitlegt wat er in een duikboot verandert aan leiderschap als je het stuur aan de vakmensen geeft. Wij noemen het filmpje: 'Rijnlands leiderschap op een duikboot'.